aaa

Nieuws

 
Donderdag 9 Februari 17
De Limburgse Versnellingstafels

Ben Jij die ondernemer ?

En loop je rond met een geweldig innovatief idee? Heb je ook het vermoeden dat het een idee is dat eenenorme potentie in zich draagt voor je eigen onderneming, voor onze regio en de wereld waarin we leven ? Wil je dat idee graag samen met andere ondernemers  uit de regio verder ontwikkelen en tot een succes maken ?

- Meld je innovatieve idee voor 1 maart aan op:
www.delimburgseversnellingstafels.nl
- Maak kans op jouw eigen professionele versnellingstafel en jouw eigen innovatie expert

De ideeen met de meeste potentie worden gepresenteerd tijdens het spetterende Pitch Event op donderdag 20 april. 
Meer info? Neem contact op met projectleider Saskia van der Laak.

E: vanderlaak@lwv.nl

T: 06-29064929 

 
Donderdag 9 Maart 17
40 Nederlandse en Belgische Universiteiten, Hogescholen en campussen willen graag contact met u

Graag vragen wij kort uw aandacht voor WhoKnowsWhat, dé brug tussen innovatieve bedrijven en universiteiten en hogescholen.

In de afgelopen weken bezochten meer dan 750 gebruikers WhoKnowsWhat. Dit is hét platform voor innovatieve bedrijven om op een persoonlijk, adequate en laagdrempelige manier in contact te komen met één of meer van de 40 aangesloten kennisinstellingen. Nu nog zijn het voornamelijk Nederlandse en Belgische universiteiten en hogescholen, maar we hebben de ambitie om heel Europa voor u toegankelijk te maken.

Ook u nodigen we uit om rechtstreeks contact te leggen met kennisinstellingen die u kunnen helpen bij de specifieke innovatie uitdagingen van uw bedrijf. Via WhoKnowsWhat kunt u vinden welke instellingen de kennis hebben die u nodig heeft. Als zoekresultaat krijgt u een overzicht van mensen binnen die universiteiten en/of hogescholen, die u heel graag persoonlijk verder helpen. Innovatie is immers altijd mensenwerk.

Geert Smits, directeur van Mifa Aluminium uit Venlo, vertelt u over het waarom van samenwerken met kennisinstellingen voor zijn bedrijf.

Tot slot nodigen we u namens de TU/e uit voor de jaarlijkse Where Science Meets Business Conferentie van de TU/e op 30 maart. Klik hier voor het programma en aanmelden. 

Zoek uw kennis ook via www.whoknowswhat.eu en leg persoonlijk contact met onze 40 Universiteiten, Hogescholen en campussen

WhoKnowsWhat is een Limburgs initiatief van Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, Brightlands, LWV en LIOF

 
Dinsdag 7 Maart 17
Themabijeenkomst 6 maart: A2, Noorderbrugtracé en EPK keuring

Voortgang A2 project en Noorderbrugtracé

De Koning Willem-Alexandertunnel is sinds december 2016 in gebruik genomen. Omgevingsmanager van Strukton, Bart Grote, vertelde tijdens deze themabijeenkomst over de verdere voortgang  in 2017 van het A2 project en lichtte tevens het Noorderbrugtracé toe.

EPK keuring (Energie Prestatie Keuring)


Lees meer >

 
Woensdag 1 Maart 17
Nationaal akkoord stimuleert hergebruik grondstoffen

Bron RVO

Er is een forse omslag nodig in de manier waarop we met grondstoffen en afval omgaan. Daarom ondertekenden 180 partijen op 24 januari 2017 het Nationaal Grondstoffenakkoord.

In het akkoord staan afspraken om de Nederlandse economie op herbruikbare grondstoffen te laten draaien. Namens het kabinet tekenen staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) en minister Kamp (Economische Zaken). Hans de Boer (VNO-NCW) en Michaël van Straalen (MKB-Nederland) vertegenwoordigden het Nederlandse bedrijfsleven.

Minder olie door recyclen

Door bijvoorbeeld nog meer bestaand plastic te recyclen en te gebruiken voor nieuwe producten en verpakkingen, is minder olie nodig als grondstof voor nieuw plastic.
Unilever neemt als een van de ondertekenaars het voortouw. Het bedrijf wil in 2025 honderd procent recyclebaar plastic gebruiken voor hun verpakkingen.
 

Hergebruik maakt Nederland onafhankelijker

Hergebruik kost veel minder energie dan het verwerken van nieuwe grondstoffen. Hierdoor daalt de uitstoot van broeistofgassen en dat is weer beter voor het klimaat. De omschakeling naar een circulaire economie maakt Nederland veel minder afhankelijk van grondstoffen uit het buitenland.

Overige ondertekeraars

Ook onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Interprovinciaal Overleg, innovatieve startups, financiële instellingen, de vakbeweging en milieuorganisaties ondertekenden het Nationaal Grondstoffenakkoord. Benieuwd wie allemaal hun handtekening zetten? Bekijk de actuele lijst met ondertekenaars.

 
Dinsdag 31 Januari 17
Burgemeester bezoekt bedrijventerrein Beekerhoek

Voor de eerste keer bezoekt de Burgemeester Christine van Basten-Boddin, wethouder Thijs van Es (W&I) in overleg met het bestuur van de ondernemersvereniging Beekerhoek een aantal bedrijven op het terrein. Vandaag is ervoor gekozen om 3 bedrijven te bezoeken:

  • Facade Beek

Gepassioneerd werken zij al meer dan 100 jaar aan een bijzonder gevelmateriaal: baksteen. Een duurzaam keramisch product dat al eeuwenlang uitblinkt in zijn vorm. Baksteen is de materialisatie van het concept, het verbindingsstuk tussen mens en gebouw. Het is de belichaming van de baksteenarchitectuur en onderdeel van onze cultuurhistorische waarden.

  • Dutch Barista coffee company

Speciality koffie brander (Nederlands beste koffiebrander), koffie-opleidingsinstituut en groothandel.

  • Jamrozik banden en uitlaatcentrum

Jamrozik is specialist in autobanden, velgen, autoservice en het restyle- van uw auto.
Voor alle merkbanden en maten voor gezinsauto, SUV, MPV of bedrijfsauto. Door de jarenlange vakkennis en de nieuwste montage, balanceer en uitlijn-apparatuur kunnen zij u perfect adviseren en leveren zij optimale kwaliteit. Zij zijn erkent Vaco gecertificeerd en hebben een zeer uitgebreide voorraad en ruime keuze aan merk banden.

Afbeelding   Afbeelding  Afbeelding


Pagina 1 / 39
1 2 3 4 5 > »